Care e scopul rugăciunii tale?
Care e scopul rugăciunii tale? Ne dorim foarte multe lucruri, motiv pentru care rugăciunea a devenit o cerere. Nicidecum o mulțumire, o laudă la adresa Lui. Avem o fire egoistă. O fire ce nu se satură cu oricât ar avea. O fire care cere încontinuu fără a ține cont de meritele ei.
De multe ori cerem lucruri și ne dorim ca El să ne vorbească, să ne răspundă la întrebări, să ne prezinte voia Sa. Însă greutatea apare în momentul în care trebuie să discernem voia noastră de voia Lui. De multe ori inima noastră egoistă „va vedea” lucruri din perspectiva ei și le va cataloga ca fiind lucruri după voia Lui. Va începe să se mintă singură că ceea ce își dorește ea este bun și corect înaintea lui Dumnezeu. Însă ochii lăuntrici mereu vor vedea adevărul. Chiar dacă nu coincide cu dorința inimii, va ști că e Dumnezeu care vorbește, Dumnezeu care încearcă să o îndrume spre locul pregătit.
Fii pregătit să accepți ceea ce ochii lăuntrici văd.
Dumnezeu vorbește și astăzi, important este să vrem să-L ascultăm. El lucrează și astăzi, important e ca noi să vedem asta. Care e scopul rugăciunii tale?
Ai deplină încredere în măreția Sa. În planul Său. Răspunsul Lui la întrebările și cererile tale există. Dumnezeu niciodată nu își lasă copilul în ceață. El vorbește, însă fii pregătit să primești răspunsul de care poate fugeai. Fugim de multe lucruri dar sunt momente în care trebuie să fugim spre acele lucruri pentru ca Dumnezeu să-și poată facă lucrarea în noi și cu noi. Unii fug de singurătate dar poate Tatăl chiar acolo te vrea. Acolo te poate modela, poate ridica, poate învăța. Acolo poți găsi comunicarea cu El. Acolo poate lucra la inima ta. Te poate pregăti pentru ceva mare.
”Rugăciunile oamenilor credincioși sunt primite de Dumnezeu în trei moduri:
– Dumnezeu poate să dea exact ceea ce s-a cerut, poate chiar să ne dea pe deasupra ”mai mult decât credem sau gândim”.
– Dumnezeu poate să ne dea în locul a ceea ce cerem un cu totul alt lucru, dar care să fie mult mai bun și mai folositor.
– Dumnezeu poate să spună un Nu, care să ducă la creșterea vieții noastre spirituale la fel ca un Da.” – Gerhard Maier, Evanghelia după Marcu ( Comentariu biblic)
- Dacă v-a încurajat acest articol, puteți citi și articolul Care este lupta ta?
- Pentru mai multe detalii, puteți accesa pagina noastră de Facebook.
- Ascultați radio pe aplicația din Google Play. Link aici.
- Ascultați radio pe aplicația din App Store. Link aici.